Sunday, April 5, 2009

panjang cerita nya

zarulazuan kata..tinggal tak sampai sebulan je lagi dia ada kat unisel tuh..lepas dia cakap tuh masing-masing mula teringat balik zaman-zaman darurat kat unisel..
mula lah dengan kisah mazlan ganu yang perangai cam haram tuh! barulah aku taw yang mazlan ni pemegang kad hijau. bukan green card nak masuk construction site tu..tapi green card utk orang mental macam dia. dia memang sebenarnya mental terancam. nasib la dia dah tak study kat unisel tuh..klaw tak camna la kan..silap-silap cansellor pun dia halau.panjang sangat kisah mazlan..malas nak cerita.
pastu cerita pulak pasal satu campus tade air.masa tu kami tak merungut pun. kami dengan gigih nya pegi surau isi air dalam baldi..sorang angkat 2baldi. yang duduk tingkat 5, sampai atas je air dalam baldi tinggal separuh..masa tu memang bejimat abis la. mandi ala kadar je..and masa tu jugak, masing-masing tak selfish. guna air ingat kawan-kawan lain. tu dulu.. zaman aku jadi freshies. sekarang ni..zaman freshies2 manja (zarul kata)..baru tade air satu malam kat dalam hostel..dorang bantai protes..tanak pergi class n mogok sana-sini..aku pelik la..zaman aku lagi teruk tade la protes ke mogok lapar ke..haisshh..dulu pergi class jalan kaki tak heboh pun. naik bas yang whole body vibration dia maha dasyat tu pun kami tak heran..sekarang..student mostly ada kereta.tengok je kat faculty aku..penuh gila parking.sampai parking kat tepi jalan..lepas tu tepi kereta semua calar-balar.haram jadah betul yang lalu tak hengatt tuh!
last week jumpa kawan-kawan yang dah practical jadi cikgu kat area-area kuala selangor tu.ikha, sha, and zahrul.ekin je tak sempat jumpa lagi.missed you la ekin. nak di jadikan cerita..masing-masing bukak story pasal budak-budak sekolah kat malaysia ni sekarang. ada yang dah pandai mengurat cikgu..ikut cikgu tuh sampai ke kereta masa nak balik. member aku tu tepaksa kata dah kawin and tengah pregnant 2 bulan! yang sorang lagi tu pulak tengah mengajar..budak sekolah ni boleh main hp depan cikgu and surprisingly tengah tengok video porno!! camna mereka boleh ada perasaan tak hormat cikgu..aku pelik betul..masa aku sekolah dulu..macam mana aku benci cikgu tu sekali pun..i still put the highest respect on them! klaw tak..aku tak kan jadi macam sekarang. even aku tak belajar kat tempat yang gah, aku bangga sebab aku masih lagi boleh belajar.. dengan apa aku lalui sekarang.. semua hasil tunjuk ajar cikgu-cikgu kat sekolah dulu.. ikha and sha pesan.. setelah apa yang dorang lalui sekarang "hormat lecturer korang" zahrul pulak.."belajar betul-betul" zahrul yang klaw tengok luaran nya macam the artic monkeys..bila dah jadi cikgu..dia sampaikan berpesan begitu..
panjang lagi cerita..yang pasti all the best untuk kawan-kawan UMAGs aku tuh!

2 comments:

aslina said...

standard la beb...junior2 yang lahir tahun 90`an mana boleh idup susah beb...

standard ah tuu...cuba kalo bagi peluang dorang rasa zaman super2 senior dulu...masa kat shah alam. yang hostel kat seksyen 25, unisel kat kompleks belia. atau bersepah2. hari2 kejar bas aku dengar citer.

mandi pun ada yang mandi seminggu sekali aku dengar. hehe...sebab tak sempat.

.supertitans. said...

budak-budak 90's memang begitu. manja dan dilebih-lebihkan.. mintak je dapat~ adik-adik aku pun cmtu jugak..
aku tak heran..cemburu apa tah lagi..cuma "lemak" mereka akan berlebihan..!!
budak2 freshies ni tak rasa susah.. tu pasal jadi cmtu..
semoga mereka berjaya! uwweekkk!!!