Friday, April 10, 2009

kisah penggali kubur berjaya.

tarikh 8 april, aku dengan gigih nya pergi ke class dengan menaiki panamera ku..
nak dijadikan cerita..
ada kucing tebaring bawah kereta ayang..
aku ingat kucing tu tido..so aku panggil2 dia..biar dia
jauh dari kereta..nanti kang sia2 je kena lanyak dengan taya kereta ayang tuh..
panggil punya panggil..kucing tu keras je kat bawah ke
reta tu.
dan nak di sambung kan lagi cerita nya..kucing tu dah mat
i..sebab aku baling batu kat kucing tu..dia still keras macam tu jugak..
so petang lepas balik main tennis, aku dengan aida secara gigih nya cari cangkul..pinjam kat aunty sebelah rumah ni. aida cangkul, aku angkat bangkai kucing tu..kesian dia..semut api dah kerumun. bawah pokok mangga depan rumah tu jugak dijadikan tempat persemadiaan beliau~jadilah aku penggali kubur yang tak bertauliah lagi berjaya. "am teksi " yang asik lalu lalang depan kami tu bukan nya nak tolong.tolong tengok jer.haiishh!
kucing ni selalu curi-curi masuk dalam rumah aku. ikut tingkap dapur tu. pastu dapat la dia makan nasi ayam yang cikgu-cikgu tadika yang "bija
k pandai" tu selalu beli..tu laa..dah makan tanak kemas..kan cikgu-cikgu dah kongsi makan dengan kucing.
kucing ni pun dah arwah..semoga roh nya dicucur
i rahmat dan ditempat kan di kalangan makhluk yang baik di sisi-Nya.


tarikh 8 april, lagi, dayah dengan jaya nya menghasut aku pergi derma darah. dapat la tabung darah negara tu satu pine darah aku. nerves jugak..1st timer la katakan..tapi buat muka cool je. konon-konon dah 18 kali derma darah.selama aku hidup sampai ke hari ini,,baru lah aku taw darah aku ni B type. yang part tak best masa derma darah bila nak daftar tuh.kerek betul akak tuh.kipas dah la depan muka dia..panas hati lagi apsal?! pastu nak marah-marah aku.aku ni tekun je isi borang and jawab soalan-soalan dia.mentang-mentang dia kerja government.camtu la agaknya..
derma darah memang best!

7 comments:

eres said...

derma darah tu

ikhlas ke dik..

hahhaha..

Anonymous said...

amma. mesti sakit kan badan kucing tu sebab kena gigit dengan semut api banyak. kita yang baru kena gigit sekor pun dah merungut. ni kan pulak dah berkerumun. kesian :(

best tak derma darah? aku takot. tapi darah aku O. wanted! hahaha

[ejja ishak]

.supertitans. said...

dah pergi derma darah..ikhlas la beb! best! tak sakit pun..sikit pun tak..cuma nya agak shock ya bila di cucuk dengan jarum nya..hahahha~

kesian kucing tuh..semut banyak gile.
tuhla pasal kite kene gigit dengan semut seko pun sakit apatah lagi kucing tuh yang dah kene kerumun.

nasib dia dah mati~

FoO dA fIrSt#1 said...

tapi yang paling sakit mesti masa kucing tu kena lontar ngan batu.

.supertitans. said...

ehh..kucing tuh dah mati laa..reseptor pun dah matila..hihi~

aslina said...

aku tak dapat nak derma darah buat kali ke-3...huhu...

"wanita hamil" takleh derma darah bak kata dayah...hahaha

.supertitans. said...

sabarla as..
cukup bulan ko derma laa..
dah 3 kali orang tuh datang ko tgh pregnant yeh..hhahah!